Sağlıklı Beslenmenin Yapı Taşları

Dengeli bir beslenme, vücuda muntazam emek vermesi için gerekseme duyduğu gıdaları elde eden bir beslenmedir. Bu besinler, gelişme, büyüme ve tamir şeklinde muhtelif vücut işlevleri için gereklidir. İki ana gıda türü vardır: makro besinler ve mikro besinler. Makro besinler, vücudun büyük miktarlarda gerekseme duyduğu besinlerdir ve karbonhidratlar, proteinler ve yağlar ihtiva eder. Mikro besinler, vücudun daha ufak miktarlarda gerekseme duyduğu besinlerdir ve vitaminler, mineraller ve su ihtiva eder. Dengeli bir beslenme, vücudun gerekseme duyduğu gıdaları alabilmesi için bütün gıda gruplarından muhtelif besinler içermelidir. Makrobesinler Karbonhidratlar, proteinler ve yağlar üç makro besindir. Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Ekmek, makarna, pirinç, meyve ve sebze şeklinde besinlerde bulunurlar. Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Et, kümes hayvanları, balık, yumurta, fasulye ve kuruyemiş şeklinde yiyeceklerde bulunurlar. Yağlar, enerji depolamak, organları desteklemek ve vücut sıcaklığını tanzim etmek şeklinde muhtelif vücut işlevleri için gereklidir. Tereyağı, yağlar, kuruyemişler ve tohumlar şeklinde yiyeceklerde bulunurlar. Mikro besinler Vitaminler, […]

Sağlıklı Beslenmenin Yapı Taşları

Yapı Taşları: Dengeli Bir Beslenmede Temel Besinler

Dengeli bir beslenme, vücuda muntazam emek vermesi için gerekseme duyduğu gıdaları elde eden bir beslenmedir. Bu besinler, gelişme, büyüme ve tamir şeklinde muhtelif vücut işlevleri için gereklidir.

İki ana gıda türü vardır: makro besinler ve mikro besinler. Makro besinler, vücudun büyük miktarlarda gerekseme duyduğu besinlerdir ve karbonhidratlar, proteinler ve yağlar ihtiva eder. Mikro besinler, vücudun daha ufak miktarlarda gerekseme duyduğu besinlerdir ve vitaminler, mineraller ve su ihtiva eder.

Dengeli bir beslenme, vücudun gerekseme duyduğu gıdaları alabilmesi için bütün gıda gruplarından muhtelif besinler içermelidir.

Yapı Taşları: Dengeli Bir Beslenmede Temel Besinler

Makrobesinler

Karbonhidratlar, proteinler ve yağlar üç makro besindir.

Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Ekmek, makarna, pirinç, meyve ve sebze şeklinde besinlerde bulunurlar.

Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Et, kümes hayvanları, balık, yumurta, fasulye ve kuruyemiş şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Yağlar, enerji depolamak, organları desteklemek ve vücut sıcaklığını tanzim etmek şeklinde muhtelif vücut işlevleri için gereklidir. Tereyağı, yağlar, kuruyemişler ve tohumlar şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Mikro besinler

Vitaminler, mineraller ve su üç mikro besindir.

Vitaminler metabolizmayı tanzim etmek, kemik kurmak ve bağışıklık sistemini korumak şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Meyve, sebze ve tam tahıllar şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Mineraller, kemik yapımı, kan basıncının düzenlenmesi ve kan yöntemiyle oksijen taşınması şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Et, kümes hayvanları, balık, süt ürünleri ve meyve ve sebzeler şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Su, hayat için eğer olmazsa olmazdır. İnsan vücudunun %60'ından fazlasını oluşturur ve gıdaları ve oksijeni hücrelere nakliyat, vücut sıcaklığını düzen ve atık ürünleri uzaklaştırma şeklinde muhtelif vücut fonksiyonlarında rol oynar.

Yapı Taşları: Dengeli Bir Beslenmede Temel Besinler

Her Gıda Maddesinden Ne Kadar Almalıyım?

İhtiyacınız olan her gıda maddesinin miktarı yaşınıza, cinsiyetinize ve aktivite seviyenize bağlıdır. Amerika Ziraat Bakanlığı (USDA), her gıda maddesinden ne kadar ihtiyacınız bulunduğunu belirlemenize destek olabilecek bir takım rejim kılavuzu sunar.

USDA'nın beslenme kuralları, bir çok sıhhatli insanoğlunun beslenme gereksinimlerini karşılamaya yönelik gerekseme duyduğu günlük gıda miktarları olan Tavsiye edilen Gıda Ödenekleri'ne (RDA) dayanmaktadır.

USDA'nın beslenme kılavuzları içinde, bir çok sıhhatli insan için kafi olan günlük gıda miktarları olan Kafi Alımlar (YT) da içeriyor.

USDA'nın beslenme rehberlerini ve öteki beslenme bilgilerini internet sayfasında bulabilirsiniz: https://www.nutrition.gov/

Yapı Taşları: Dengeli Bir Beslenmede Temel Besinler

Hangi Besinler Hangi Besinlerin İyi Deposudur?

Her gıda maddesinin iyi kaynakları olan birçok değişik yemek vardır. Aşağıda her gıda maddesinin en iyi kaynaklarından bazılarının sıralaması verilmiştir:

Gıda Besin Kaynakları
Karbonhidratlar Ekmek, makarna, pirinç, meyve ve sebzeler
Proteinler Et, kümes hayvanları, balık, yumurta, fasulye ve kuruyemişler
Yağlar Tereyağı, yağlar, kuruyemişler ve tohumlar
Vitaminler Meyveler, sebzeler ve tam tahıllar
Mineraller Et, kümes hayvanları, balık, süt ürünleri ve meyve ve sebzeler
su Su, süt, meyve suyu ve öteki içecekler

Yapı Taşları: Dengeli Bir Beslenmede Temel Besinler

Dengeli beslenme, vücuda

Hususiyet Tarif
Dengeli beslenme Bütün temel gıdaları doğru miktarlarda elde eden bir rejim
Temel besinler Vücudun kendi haline üretemediği ve gıdalardan katılması ihtiyaç duyulan besinler
Beslenme Vücudun gıdayı enerji sağlamak ve dokuları inşa etmek ve onarmak için kullandığı süreç
Besinler Vücuda enerji elde eden, dokuları gerçekleştiren ve onaran, vücut süreçlerini düzenleyen gıdalardaki kimyasal maddeler
Vitaminler Gelişme, büyüme ve sıhhatli hayatın sürdürülmesi için lüzumlu olan naturel bileşikler
Lütfen Okuyun  Şeker tatlı ve tehlikeli

II. Makrobesinler

Makrobesinler vücudunuzun büyük miktarlarda gerekseme duyduğu besinlerdir. Bunlar karbonhidratları, proteinleri ve yağları ihtiva eder.

Karbonhidratlar vücudunuzun ana enerji deposudur. Ekmek, makarna, pirinç ve meyveler şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Et, balık, kümes hayvanları, fasulye ve kuruyemiş şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Yağlar da vücudunuz için gereklidir. Vitaminleri emmeye, organlarınızı korumaya ve enerji sağlamaya destek olurlar. Yağlar, tereyağı ve avokado şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Her gün gerekseme duyduğunuz makro gıda miktarı yaşınıza, cinsiyetinize ve aktivite seviyenize bağlıdır. Aşağıdaki tablo makro besinlerin tavsiye edilen günlük alımı için genel bir rehber sağlar:

Makro gıda Tavsiye edilen Günlük Alım Miktarı
Karbonhidratlar Toplam kalorinin %45-65'i
Proteinler Toplam kalorinin %10-35'i
Yağlar Toplam kalorinin %20-35'i

III. Mikrobesinler

Mikro besinler, azca oranda gereksinim duyulan temel besinlerdir. Vitaminler, mineraller ve öteki yaratı elementleri ihtiva ederler. Mikro besinler, metabolizma, gelişme ve büyüme dahil olmak suretiyle muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir.

Vitaminler insan sağlığı için lüzumlu olan naturel bileşiklerdir. İki tür vitamin vardır: suda çözünen vitaminler ve yağda çözünen vitaminler. Suda çözünen vitaminler vücutta depolanmaz ve tertipli olarak tüketilmelidir. Yağda çözünen vitaminler vücutta daha uzun zaman depolanabilir.

Mineraller, insan sağlığı için lüzumlu olan naturel olmayan elementlerdir. Mineraller iki gruba ayrılır: majör mineraller ve yaratı mineraller. Majör minerallere, yaratı minerallerden daha çok oranda gereksinim duyulur.

İnsan sağlığı için lüzumlu olan öteki yaratı elementler içinde krom, bakır, florür, iyot, demir, manganez, molibden, selenyum ve çinko bulunur.

Mikro besinlerin tavsiye edilen günlük alımı (RDI) yaşa, cinsiyete ve öteki faktörlere bağlı olarak değişmiş olur. Sağlıklı bir rejim, vücudun gerekseme duyduğu bütün temel mikro gıdaları sağlayabilir.

IV. Vitaminler

Vitaminler, vücudun kendi başına üretemediği temel besinlerdir. Gelişme, büyüme ve metabolizma şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidirler. İki tür vitamin vardır: yağda çözünen vitaminler ve suda çözünen vitaminler.

Yağda çözünen vitaminler vücudun yağ hücrelerinde depolanır ve uzun süreler süresince saklanabilir. Bunlar içinde A, D, E ve K vitaminleri bulunur. Suda çözünen vitaminler vücutta depolanmaz ve tertipli olarak tüketilmelidir. Bunlar içinde C, B1, B2, B3, B6, B9 ve B12 vitaminleri bulunur.

Vitaminlerin tavsiye edilen günlük alımı (RDI) yaşa, cinsiyete ve öteki faktörlere bağlı olarak değişmiş olur. Her vitaminin RDI'sı aşağıdaki tabloda listelenmiştir.

Vitamin RDI (yetişkinler)
A vitamini 700 mcg
D vitamini 600 IU
E vitamini 15 mg
K vitamini 120 mcg
C vitamini 90 mg
B1 vitamini 1,2 mg
B2 vitamini 1,3 mg
B3 vitamini 16 mg
B6 vitamini 1,7 mg
B9 Vitamini 400 mcg
B12 vitamini 2,4 mcg

Vitaminler meyveler, sebzeler, etler ve süt ürünleri dahil olmak suretiyle muhtelif yiyeceklerde bulunur. İhtiyacınız olan vitaminleri almanın en iyi yolu sıhhatli ve dengeli bir rejim yapmaktır.

Lütfen Okuyun  Hızlı Kilo Verme Diyeti Sağlığınızdan Ödün Vermeden Nasıl Sonuç Alırsınız

Kafi vitamin alıp almadığınızdan güvenli değilseniz, doktorunuzla görüşün. Gerekirse bir vitamin takviyesi önerebilirler.

V. Mineraller

Mineraller, insan sağlığı için lüzumlu olan naturel olmayan elementlerdir. Kemik oluşumu, kas kasılması, sinir iletimi ve sıvı dengesi dahil olmak suretiyle oldukca muhtelif vücut fonksiyonlarında rol oynarlar.

İki tür mineral vardır: makro besinler ve mikro besinler. Makro mineraller büyük miktarlarda gereklidir, mikro besinler ise daha ufak miktarlarda gereklidir.

Aşağıda temel minerallerin sıralaması, işlevleri ve tavsiye edilen günlük alım miktarları (RDI) yer almıştır:

  • Kalsiyum: Kemik oluşumu, kas kasılması, sinir iletimi
  • Fosfor: Kemik oluşumu, enerji metabolizması
  • Magnezyum: Kemik oluşumu, kas kasılması, sinir iletimi
  • Potasyum: Sıvı dengesi, sinir iletimi, kas kasılması
  • Sodyum: Sıvı dengesi, sinir iletimi
  • Klorür: Sıvı dengesi
  • Demir: Kan yapımı
  • Çinko: Bağışıklık fonksiyonu, yara iyileşmesi
  • Selenyum: Antioksidan koruma
  • İyot: Tiroid hormonu üretimi
  • Bakır: Antioksidan koruma, demir emilimi
  • Manganez: Kemik oluşumu, enerji metabolizması
  • Florür: Diş minesinin oluşumu

Mineraller meyveler, sebzeler, etler ve süt ürünleri de dahil olmak suretiyle muhtelif yiyeceklerde bulunabilir.

Genel hatlarıyla, muhtelif yemekleri içeren sıhhatli bir rejim, vücuda gerekseme duyduğu temel mineralleri elde edecektir. Sadece birtakım kişilerin muayyen minerallerden kafi oranda aldıklarından güvenli olmak için takviye almaları gerekebilir.

Mineral alımınız hikayesinde endişeleriniz var ise doktorunuzla yahut diyetisyeninizle görüşün.

II. Makrobesinler

Makrobesinler vücudunuzun büyük miktarlarda gerekseme duyduğu besinlerdir. Bunlar karbonhidratları, proteinleri ve yağları ihtiva eder.

Karbonhidratlar vücudunuzun ana enerji deposudur. Ekmek, makarna, pirinç ve sebzeler şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Et, balık, kümes hayvanları, yumurta, fasulye ve kuruyemiş şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Yağlar enerji depolamak, vücudunuzu izole etmek ve organlarınızı korumak için gereklidir. Yağlar, tereyağı, etler ve süt ürünleri şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Vücudunuzun her gün her makro besinden muayyen bir miktara ihtiyacı vardır. Makro besinler için Tavsiye edilen Gıda Ödenekleri (RDA'lar) yaşınıza, cinsiyetinize ve aktivite seviyenize gore belirlenir.

Bütün gıda gruplarından muhtelif ve sıhhatli besinler yiyerek ihtiyacınız olan makro gıdaları alabilirsiniz.

Lif

Lif, sıhhatli bir diyetin mühim bir parçasıdır. Kendinizi tok hissetmenize destek verir ve ek olarak kolesterol ve kan şekeri seviyelerini düşürmeye destek olabilir. İki tür lif vardır: çözünür lif ve çözünmeyen lif. Çözünebilen lif suda çözünür ve hazım sisteminde jel benzeri bir madde oluşturur. Bu, karbonhidratların sindirimini ve emilimini yavaşlatmaya destek olabilir ve bu da kan şekeri seviyelerini düşürmeye destek olabilir. Çözünmeyen lif suda çözünmez ve dışkının yumuşak ve hacimli kalmasına destek verir. Bu, kabızlığı önlemeye destek olabilir.

Hanımefendiler için tavsiye edilen günlük lif alımı gram, erkekler içinse 38 gramdır. Meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve baklagiller dahil olmak suretiyle muhtelif yemeklerden lif alabilirsiniz.

İşte beslenmenizde daha çok lif almanıza destek olacak birtakım ipuçları:

  • Kucak dolusu meyve ve sebze tüketin.
  • Tam buğday ekmeğini, makarnayı ve tahıl gevreğini tercih edin.
  • Çorbalarınıza, salatalarınıza ve güveçlerinize fasulye yahut mercimek ilave edin.
  • Tatlı olarak şekerli bir şeyler yiyecek yerine bir parça meyve yiyin.
Lütfen Okuyun  Yüksek Proteinli Diyet Kilo Vermek İçin Güçlü Bir Araçtır

Lif, sıhhatli bir diyetin mühim bir parçasıdır. Diyetinizde birtakım bayağı değişimler yaparak, lif alımınızı kolayca artırabilir ve faydalarını görebilirsiniz.

Kalori

Kaloriler, yiyeceklerin enerji içinde ne olduğunun bir ölçüsüdür. Her gün gerekseme duyduğunuz kalori miktarı, yaşınıza, cinsiyetinize, aktivite seviyenize ve öteki faktörlere bağlıdır. Her gün gerekseme duyduğunuz kalori miktarını bir kalori hesaplayıcısı kullanarak bulabilirsiniz.

Kaloriler karbonhidratlarda, proteinlerde ve yağlarda bulunur. Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Yağlar da enerji için gereklidir, sadece hem de vücudun kendi başına üretemediği temel yağ asitlerini de sağlarlar.

Her gün ihtiyacınız olan kalori ve gıdaları alabilmek için bütün gıda gruplarından muhtelif yiyecekler tüketmeniz önemlidir.

Yaktığınızdan daha çok kalori yediğinizde, fazla kaloriler yağ olarak depolanır. Bu kg alımına ve obeziteye yol açabilir. Bilakis, yaktığınızdan daha azca kalori yerseniz, kg verirsiniz.

Sağlıklı bir kiloyu korumak için kalori önemlidir, sadece vücudunuzun gerekseme duyduğu gıdaları elde eden sıhhatli bir rejim icra etmek da önemlidir.

IX. Porsiyon Kontrolü

Porsiyon kontrolü sıhhatli bir diyetin mühim bir parçasıdır. Her öğünde yediğiniz yemek miktarını anlatım eder. Oldukça fazla yiyecek yiyecek kg alımına, obeziteye ve öteki esenlik problemlerine yol açabilir. Oldukça azca yiyecek yiyecek kifayetsiz beslenmeye ve öteki esenlik problemlerine yol açabilir.

Porsiyonlarınızı denetim etmenin en iyi yolu yiyeceklerinizi ölçmektir. Katı yemekleri ölçmek için bir standardize kabı yahut kaşığı, sıvıları ölçmek için bir standardize kabı yahut bardağı kullanabilirsiniz. Ek olarak porsiyonlarınızın boyutunu anlamak için elinizi de kullanabilirsiniz.

Porsiyon kontrolü için birkaç ipucu:

  • Yemeğinize bir salata yahut başka bir sebze yemeğiyle başlayın. Bu, yemeğinizin geri kalanını yemeden ilkin kendinizi tok hissetmenize destek olacaktır.
  • Balık, tavuk yahut tofu şeklinde yağsız protein kaynaklarını tercih edin.
  • İşlenmiş gıdaların ve şekerli içeceklerin tüketimini sınırlayın.
  • Tabağınızın yarısını meyve ve sebze oluşturacak halde hazırlayın.
  • Gün süresince bolca su için.

Porsiyon kontrolü sıhhatli bir diyetin mühim bir parçasıdır. Bu ipuçlarını takip ederek sıhhatli bir kiloyu korumaya ve genel sağlığınızı iyileştirmeye destek olabilirsiniz.

S: Temel gıda maddeleri nedir?

A: Temel besinler, vücudunuzun kendi başına üretemediği ve yemeklerden katılması ihtiyaç duyulan besinlerdir. Bunlara karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su dahildir.

S: Her gün hangi temel gıda maddelerinden ne kadar almam gerekiyor?

A: Her temel gıda için tavsiye edilen günlük alım miktarı (RDI), yaşınıza, cinsiyetinize ve aktivite seviyenize bağlı olarak değişmiş olur. Her gıda için RDI'yi şu adreste bulabilirsiniz: Standart Referans için Ulusal Besin Veritabanı.

S: Hangi besinler temel gıda maddelerinin iyi kaynaklarıdır?

A: Temel gıda maddelerinin iyi kaynakları olan birçok değişik yemek vardır. En iyi kaynaklardan bazıları meyveler, sebzeler, tam tahıllar, yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleridir.

Süleyman Dikmen, dijital dünyaya olan ilgisi ve teknolojiye duyduğu tutku ile tanınan bir içerik üreticisidir. Yıllarca farklı sektörlerde edindiği deneyimler sayesinde, dijital pazarlama, yazılım ve inovasyon alanlarında derin bir bilgi birikimine sahip olmuştur. Bu birikimini, "opgon.com" adlı blogunda paylaşarak, okuyucularına değerli bilgiler sunmayı ve onları dijital dünyada daha bilinçli hale getirmeyi hedeflemektedir.

  • Toplam 339 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Paleo diyeti kan şekerini kontrol etmenin doğal bir yolu

Beslenme Programı 3 hafta önce

İçindekilerİi. Paleo diyeti nelerdir?III. Paleo diyeti kan şekerini kontrol etmeye iyi mi destek verir?IV. Kan şekeri kontrolü amacıyla paleo rejiminin yararlarıV. Kan şekeri kontrolü amacıyla paleo rejiminin riskleriVI. Kan şekeri kontrolü amacıyla paleo diyetini iyi mi izlem edilirVii. Paleo rejimine asılı yaşamak amacıyla ipuçlarıVIII. Paleo rejiminden kaçınılması ihtiyaç duyulan yiyeceklerİx. Paleo rejimine iç edilecek yiyecekler İi. Paleo diyeti nelerdir? III. Paleo diyeti kan şekerini kontrol etmeye iyi mi destek verir? IV. Kan şekeri kontrolü amacıyla paleo rejiminin yararları V. Kan şekeri kontrolü amacıyla paleo rejiminin riskleri VI. Kan şekeri kontrolü amacıyla paleo diyetini iyi mi izlem edilir Vii. Paleo rejimine asılı yaşamak amacıyla ipuçları VIII. Paleo rejiminden kaçınılması ihtiyaç duyulan yiyecekler İx. Paleo rejimine iç edilecek yiyecekler Yoğun kalın sorulan mevzular Hususiyet Tarif Kan şekeri yönetimi Paleo diyeti, iltihabı azaltarak ma insülin duyarlılığını artırarak kan şekeri seviyelerinin yönetilmesine destek belki. Bütünsel esenlik Paleo diyeti, tüm, işlenmemiş besinleri yemeye odaklanan sağlığa […]

Protein Gücü Gıda ile kronik hastalıkla nasıl savaşır

Beslenme Programı 3 hafta önce

İçindekilerİi. Protein nelerdir?III. Proteinin kronik koşullarda göreviKronik durumları olan insanoğlu amacıyla proteinin yararlarıKronik koşullara haiz insanların hangi büyüklüğünde proteine ​​ihtiyacı mevcut?VI. Kafi protein ahzetmekProtein bakımından yüce yiyeceklerVIII. Protein takviyeleriİx. Protein takviyelerinin taraf tesirleri Proteinin kronik koşulları yönetmede görevi Kronik şerait, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen mühim fakat el sağlığı sorunudur. Astım ya da artrit şeklinde oldukça hafifçe durumlardan ruh hastalığı ya da kanser şeklinde henüz alçak durumlara büyüklüğünde değişebilirler. Protein, vücutta bir takım mühim gösteriş oynayan mühim fakat besindir. Adale dokusu, mızrap ma içki oluşumunda gösteriş oynar. Enzimler, hormonlar ma öteki proteinlerin üretimi amacıyla dahi gereklidir. Kronik durumları olan kişilerde, protein durumu yönetmede bir takım mühim gösteriş oynayabilir. Örnek olarak, protein aşağıdakilere destek belki: Adale kütlesini arkalamak İltihabı azaltın Muafiyet sistemini çoğaltmak Koku şekeri kontrolünü iyileştirin His hastalığı riskini azaltın Netice olarak, protein kronik durumları olan insanoğlu amacıyla sıhhatli fakat diyetin mühim fakat parçasıdır. Bununla beraber, bütün proteinlerin fiyat yaratılmadığını […]

Veganlar bitkiler üzerinde gelişebilir mi

Beslenme Programı 3 hafta önce

İçindekilerİi. Veganların bilincinde olması ihtiyaç duyulan besinler nedir?İi. Veganların bilincinde olması ihtiyaç duyulan besinler nedir?İi. Veganların bilincinde olması ihtiyaç duyulan besinler nedir?Veganlar iyi mi kafi kalsiyum alabilir?Veganların bilincinde olması ihtiyaç duyulan besinler nedir?Vii. Veganlar iyi mi kafi D vitamini alabilir?Veganlar iyi mi kafi omega-3 yağ asitleri alabilir?İx. Vegan rejiminin riskleri nedir? İi. Veganların bilincinde olması ihtiyaç duyulan besinler nedir? III. Veganlar iyi mi kafi protein alabilir? IV. Veganlar iyi mi yeterince çıpa alabilir? V. Veganlar iyi mi kafi kalsiyum alabilir? VI. Veganlar iyi mi kafi B12 vitamini alabilir? Vii. Veganlar iyi mi kafi D vitamini alabilir? VIII. Veganlar iyi mi kafi omega-3 yağ asitleri alabilir? İx. Vegan rejiminin riskleri nedir? Asıl Sorular Vegan rejimi Beslenme Vegan rejimi, ten, benzin, haya ma bal iç bütün döngül ürünlerini dışlayan nebat bazlı ancak rejimdir. Vegan ancak rejim sıhhatli ma besleyici belki, sadece vücudunuzun gerekseme duyduğu bütün gıda maddelerini yeterince aldığınızdan güvenli gezmek önemlidir. […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele