Photoshop’a
İi. Asıl Araçlar ve Özellikler
III. Resimleri Düzen
IV. Grafik Oluşturma
V. Katmanlarla Emek verme
VI. Süzgeç ve efekt icra etmek
Vii. İhracat ve Yazdırma Resimleri
VIII. Photoshop’u öteki programlarla işletmek
İx. Photoshop ipuçları ve püf noktaları
Tipik mevzular
Antet | Özellikler |
---|---|
Adobe Photoshop |
|
Dijital konuşma |
|
Grafik tasavvur |
|
Görsel efektler |
|
Görsel öykü anlatımı |
|
İi. Asıl Araçlar ve Özellikler
Işte kısımda, Photoshop’un anne araçlarını ve özelliklerini kapsayacağız. Değişik tabaka türlerini, iyi mi maskelerin kullanılacağını ve filtrelerin ve efektlerin iyi mi uygulanacağını tartışacağız. Ek olarak görüntüleri dışa aktarmayı ve yazdırmayı bile öğreneceğiz.
III. Resimleri Düzen
Işte çağ, Photoshop’taki görüntüleri, görüntülerinizin parlaklığını, kontrastını ve doygunluğunu iyi mi kırpacağı, tekrar boyutlandıracağı, döndürme ve ayarlama şeklinde düzenlemenin temellerini kapsar.
Ek olarak kompleks sahneler kurmak amacıyla katmanların iyi mi kullanılacağını, resimlerinize iyi mi güçlü ve grafik ekleyeceğinizi ve görüntülerinize benzersiz ancak manzara atfetmek amacıyla filtreler ve efektlerin iyi mi uygulanacağını bile ele alacağız.
Işte bölümün nihayetinde, görüntülerinizi çarpıcı görsel efektler kurmak amacıyla muhtelif şekillerde tanzim etmek amacıyla Photoshop’u kullanabilirsiniz.
IV. Grafik Oluşturma
Işte kısımda, Photoshop kullanarak grafik kurmayı öğreneceksiniz. Vektör grafikleri, bitmap grafikleri ve güçlü grafiklerinin iyi mi oluşturulacağını öğreneceksiniz. benzersiz grafiklerinizi kurmak amacıyla katmanları, maskeleri ve filtreleri iyi mi kullanacağınızı bile öğreneceksiniz.
V. Katmanlarla Emek verme
Katmanlar Photoshop’un mühim ancak parçasıdır ve üzeri üste değişik öğeleri istifleyerek kompleks sahneler oluşturmanıza cevaz verir. Ancak nesnenin opaklığını değişiklik yapmak, efekt katmak yahut ancak görüntünün değişik sürümlerini kurmak amacıyla katmanları kullanabilirsiniz.
Acar ancak tabaka kurmak amacıyla katmanlar panelinde “Acar Tabaka Oluştur” düğmesini tıklayın. “Shift + Ctrl + N” klavye kısayoluna bile basabilirsiniz.
Ancak katmanı akım ettirmek amacıyla katmanlar panelinde tıklayın ve sürükleyin. Ancak katmanı fevk yahut aşağılık akım ettirmek amacıyla klavyenizdeki eksen tuşlarını bile kullanabilirsiniz.
Ancak katmanın opaklığını değiştirebilmek için katmanlar panelindeki opaklık kaydırıcısını tıklayın. Ek olarak opaklık alanına ancak kıymet yazabilirsiniz.
Ancak katmana ancak efekt katmak amacıyla katmanlar panelindeki “FX” düğmesini tıklayın ve listeden ancak efekt seçin.
Ancak görüntünün değişik ancak sürümünü kurmak amacıyla, katmanlar panelindeki “Teksir Katmanı” düğmesini tıklayarak katmanı çoğaltın. “Ctrl + J” klavye kısayoluna bile basabilirsiniz.
Katmanlarla gitmek Photoshop’un mühim ancak parçasıdır ve kompleks ve görsel olarak cazibeli sahneler oluşturmanıza imkan tanır.
VI. Süzgeç ve efekt icra etmek
Filtreler ve efektler, görüntülerinize mucit dokunuşlar katmak yahut bağrışçağrış yahut kesafet şeklinde sorunları kazanmak amacıyla kullanılabilir. Photoshop, fazlaca muhtelif filtreler ve efektler sunar, işte bile Süzgeç menü.
Ancak süzgeç icra etmek amacıyla istenen filtreyi seçin. Süzgeç menü ve peşinden resme tıklayın. Süzgeç bütün görüntüye yahut görüntünün seçme ancak alanına uygulanacaktır.
Birtakım filtreler, etkinin yoğunluğunu denetlemek amacıyla kullanılabilecek ayarlanabilir ayarlara haizdir. Mesela, Kesafet Süzgeç, kesafet miktarını köklemek amacıyla kullanılabilen ancak kaydırıcıya haizdir.
Etkisinde bırakır, ancak görüntüde henüz trajik değişimler kurmak amacıyla kullanılabilir. Mesela, Semiz boya Tesir, fotoğraf aynı ancak efekt kurmak amacıyla kullanılabilir ve Pikselat Tesir, pikselli ancak tesir görüntülemek amacıyla kullanılabilir.
Etkisinde bırakır ancak görüntüye filtrelerle özdeş biçimde uygulanabilir. Hem de, etkisinde bırakır tahripkâr değildir, kısaca fikrinizi değiştirirseniz kolay kaldırılabilirler.
Photoshop’ları kullanarak öz hususi filtrelerinizi ve efektlerinizi dahi oluşturabilirsiniz. Süzgeç galerisi. Süzgeç galerisi, benzersiz ve mucit görünümler kurmak amacıyla ani artık filtreyi ve efektleri birleştirmenizi sağlar.
İhracat ve Yazdırma Resimleri
Resimlerinizi düzenlemeyi bitirdikten sonrasında, bu tarz şeyleri öteki cihazlarda yahut yazdırılabilecek ancak formatta dışa aktarmanız icap eder. Photoshop muhtelif dışsatım seçenekleri sunar, böylece ihtiyaçlarınıza arz müsait olanı seçebilirsiniz.
Ancak görüntüyü dışa aktarmaetmek amacıyla Şahsiiş menüsünü tıklayın ve Dışa Aktar’ı seçin. Dışa Aktar komünikasyon kutusunda işletmek dilediğiniz biçimi seçin ve Kaydet’i tıklayın.
Internet’dahi kullanım amacıyla ancak fotoğraf dışa aktarıyorsanız, internet tarayıcıları tarafınca desteklenen ancak şekil seçmeniz icap eder. Arz münteşir internet imaj formatları JPEG, PNG ve GIF’dir.
JPEG, kayıplı ancak tazyik formatıdır, kısaca imaj kaydedildiğinde birtakım imaj verilerinin kaybolduğu anlama gelir. Işte, imaj kalitesinde ancak azalmaya niçin belki, sadece JPEG, henüz ufak şahsiiş boyutları ürettiği amacıyla internet’dahi görüntülenecek sahneler amacıyla âlâ ancak seçimdir.
PNG, kayıpsız ancak tazyik formatıdır, kısaca imaj kaydedildiğinde hiç bir imaj verisi kaybolmaz. Işte, JPEG’den henüz ali ancak imaj kalitesi ile sonuçlanır, sadece PNG dosyaları henüz büyüktür. PNG, imaj kalitesinin mühim olduğu uygulamalarda basılacak yahut kullanılacak sahneler amacıyla âlâ ancak seçimdir.
GIF, sınırı olan renkli ancak tazyik formatıdır, kısaca değme görüntüde yalnız sınırı olan sayıda tüs kullanılabilir. Işte, imaj kalitesinde ancak azalmaya niçin belki, sadece GIF animasyonlarda yahut internet pankartlarında kullanılacak sahneler amacıyla âlâ ancak seçimdir.
Ancak şekil seçtikten sonrasında, imaj standardını ve öteki ayarları seçebilirsiniz. Mesela, görüntüyü yazdırma yahut internet amacıyla optimize etmeyi seçebilirsiniz.
İşiniz bittiğinde, görüntüyü dışa aktarmaetmek amacıyla Kaydet’i tıklayın.
Görüntüleri direkt Photoshop’fecir bile yazdırabilirsiniz. Bunu akdetmek amacıyla Şahsiiş menüsüne tıklayın ve Yazdır’ı seçin. Yazdırma komünikasyon kutusunda, işletmek dilediğiniz yazıcıyı seçin ve Yazdır’ı tıklayın.
Photoshop’u öteki programlarla işletmek
Photoshop, henüz kompleks ve görsel olarak cazibeli sahneler kurmak amacıyla muhtelif öteki programlarla kullanılabilir. Photoshop’u öteki programlarla kullanmanın arz münteşir yollarından birkaçı:
- Illustrator ile Photoshop’u işletmek: Illustrator, illüstrasyonlar, logolar ve öteki grafikler kurmak amacıyla kullanılabilen ancak vektör grafik programıdır. Photoshop, illüstratör görüntülerine efekt katmak yahut illüstratör görüntülerinin rasterize sürümlerini kurmak amacıyla kullanılabilir.
- Photoshop’u InDesign: InDesign ile işletmek, broşürler, dergiler ve öteki matbu projeler kurmak amacıyla kullanılabilen ancak sahife düzenlilik programıdır. Photoshop, InDesign belgelerinde kullanılmak suretiyle sahneler kurmak yahut aslına bakarsanız InDesign’a aktarılmış olan görüntüleri tanzim etmek amacıyla kullanılabilir.
- Photoshop’u After Effects ile işletmek: After Effects, animasyon dizileri, başlıklar ve öteki efektler kurmak amacıyla kullanılabilen ancak akım grafikleri ve video tertip programıdır. Photoshop, efekt projelerinde kullanılabilecek sahneler ve grafikler kurmak amacıyla kullanılabilir.
Photoshop’u öteki programlarla kullanarak, projeleriniz amacıyla henüz fazlaca uygun ve görsel olarak cazibeli sahneler oluşturabilirsiniz.
İx. Photoshop ipuçları ve püf noktaları
İşte Adobe Photoshop’u işletmek amacıyla birtakım ipuçları ve püf noktaları:
- Kullanın
Lasso Tool
Ancak görüntünün muayyen ancak alanını kura çekmek amacıyla. - Kullanın
Magic Wand Tool
Ancak görüntünün analog ancak alanını kura çekmek amacıyla. - Kullanın
Crop Tool
ancak görüntüyü muayyen ancak boyuta yahut şekle kıpmak amacıyla. - Kullanın
Rotate Tool
ancak görüntüyü bırakmak amacıyla. - Kullanın
Flip Tool
ancak görüntüyü ufki yahut amudi olarak vermek amacıyla. - Kullanın
Transform Tool
Ancak görüntüyü tekrar boyutlandırmak, eğrilsin yahut uydurmak amacıyla. - Kullanın
Filter Gallery
ancak görüntüye değişik filtreler icra etmek amacıyla. - Kullanın
Adjustments Açık oturum
Ancak görüntünün parlaklığını, kontrastını, doygunluğunu ve öteki özelliklerini köklemek amacıyla. - Kullanın
Layers Açık oturum
Müstakil olarak düzenlenebilen ancak görüntünün ani artık katmanı kurmak. - Kullanın
History Açık oturum
Ancak görüntüyü ahzetmek ve tekrar akdetmek amacıyla. - Kullanın
Preset Manager
Arz sevdiğiniz civar ayarları açıklamak ve atfetmek amacıyla.
Daha çok gerekçe ve püf noktası amacıyla Adobe Photoshop belgelerini ve öğreticilerini denetim ettiğinizden güvenli olun.
S: Photoshop ve öteki imaj tertip yazılımı arasındaki ayrım nelerdir?
A: Photoshop, sahneler kurmak ve tanzim etmek amacıyla fazlaca muhtelif özellikler sunan kuvvetli ancak imaj tertip yazılımıdır. Asıl özelliklerinden bazıları şunlardır:
Katmanlar: Photoshop, son netice üstünde daha çok denetim elde eden ani fazlaca imaj katmanı oluşturmanıza ve düzenlemenize imkan tanır.
Filtreler: Photoshop, resimlerinize efekt katmak amacıyla kullanabileceğiniz fazlaca muhtelif filtreler sunar.
Araçlar: Photoshop, fırçalar, şekiller ve güçlü araçları şeklinde sahneler kurmak ve tanzim etmek amacıyla muhtelif araçlar ihtiva eder.
Öteki imaj tertip yazılımı işte özelliklerden kimilerini sunabilir, sadece Photoshop bulunan arz kapsamlı ve kuvvetli imaj tertip yazılımıdır.
S: Photoshop’u işletmek amacıyla arz âlâ icraat nedir?
C: Arz âlâ neticeleri elde ettiğinizden güvenli düşmek amacıyla Photoshop’u kullanırken izlem edebileceğiniz arz âlâ eksik tatbik mevcut:
İşinizi kalın kalın kaydedin. Photoshop rastgele ancak zamanda çökebilir, bu yüzden rastgele ancak değişikliği kaybetmekten çekimsenmek amacıyla işinizi kalın kalın açıklamak önemlidir.
Katmanları kullanın. Katmanları işletmek, işinizi organize etmenizi ve orijinali etkilemeden görüntülerinizde değişim yapmanızı sağlar.
ayarları kullanın. Photoshop, resimlerinize hissedar efektler icra etmek amacıyla kullanabileceğiniz muhtelif civar ayarlar sunar. Işte size süre ve gayret tasarrufu sağlayabilir.
Gözlem. Hangi yaratabileceğinizi bakmak amacıyla değişik çalgı ve efektlerle denemekten korkmayın. Photoshop’u öğrenmenin arz âlâ yolu ergonomik akdetmek ve denemektir.
S: İnsanların Photoshop ile alakalı birtakım münteşir sorunları nedir?
C: İnsanların Photoshop ile alakalı arz münteşir problemlerinden bazıları şunlardır:
Batma: Photoshop, hafıza sonsuz yahut ahenksiz eklentiler işletmek şeklinde muhtelif nedenlerle çökebilir.
Döküntü Dosyalar: Photoshop dosyaları, muntazam bir halde kaydedilmezlerse yahut ancak virüs tarafınca görürlerse bozulabilir.
Yitik Veriler: Photoshop kullanıcıları, dosyaları ezbere silip yazarlarsa yahut bilgisayarları çökerse data kaybedebilir.
Işte sorunlardan çekimsenmek amacıyla, yukarıda listelenen arz âlâ uygulamaları kovuşturmak ve dosyalarınızı tertipli olarak yedeklemek önemlidir.
0 Yorum